White Belt: ééndaagse inspiratiesessie

Worstelt je klant met haperende processen, stroperige communicatie of trage besluitvorming? Of is de klant best tevreden maar ervaar je als collega’s paniekvoetbal, chagrijn of een machteloos gevoel omdat processen niet lekker lopen? Of wellicht gaat het best goed en wil je blijven verbeteren zodat je de juiste waarde blijft leveren en het werk plezierig blijft, ook in snel veranderende omgevingen.

Maak kennis met continu verbeteren met behulp van het lean gedachtegoed. De White Belt training geeft je in één dag een inspirerende ervaring die je niet snel zult vergeten. We weten dat het verbeteren steeds makkelijker en beter gaat als je gebruikt maakt van wereldwijde kennis en best practices op dit gebied.

De White Belt training geeft je in één dag een inspirerende ervaring die je niet snel zult vergeten. Op een laagdrempelige, praktische en interactieve manier beleef je de best practices rondom het doelgericht en continu verbeteren. Met een directe vertaling naar de eigen praktijk! 

Blijere klanten, gelukkige medewerkers en een gezonde en duurzame organisatie

Het doel in onze trainingen is altijd drieledig. Je leert hoe je zorgt voor: 
✓ Blijere klanten (cliënten, patiënten, burgers, collega afdeling, consumenten...) 
✓ Gelukkigere medewerkers 
✓ Een gezonde en duurzame organisatie.

We maken gebruik van het Lean en Agile gedachtegoed om dit te bereiken. 

Waarom deze training?

Lean gaat over het continu verbeteren van je bedrijfsprocessen. Samen, met de mensen die in het proces werken. Elke dag weer een stukje beter. Met als doel blijere klanten, gelukkigere medewerkers en een efficiënte en doelgerichte organisatie. Deze training is een perfecte eerste kennismaking met het lean gedachtegoed. Vaak ingezet door organisaties die een inspiratiesessie willen organiseren.

Kenmerken 

❑ Eéndaagse, inspirerende sessie 
❑ Een training waar je direct doet en ervaart... 
❑ Na deelname ontvang je een Lean White Belt certificaat van het Lean Competency System Level 1a. 
❑ Door simulatiespellen en praktijkopdrachten (doen!) ga je al snel echt ervaren, resultaten bereiken en snel leren. 
❑ Plezier tijdens de training vinden we belangrijk zodat je enthousiast raakt om het gedachtegoed blijvend toe te passen en te delen. 
❑ De trainingen zijn visueel en praktijkgericht met veel voorbeelden. 
❑ Inclusief e-learning om alles nog rustig eens terug te lezen Programma 

Programma

  • We gaan een organisatie naspelen. Middels 3 verbeterrondes krijgen deelnemers het voor elkaar om van een fictieve organisatie een organisatie te maken dat blijere klanten en medewerkers heeft en weer financieel gezond is. Dit doordat deelnemers zelf op basis van de Leanprincipes kleine verbeteringen doorvoeren. Men ervaart de kracht van lean! De belangrijkste principes en instrumenten van Lean worden tijdens het spel kort besproken en direct toegepast: klantwaarde, waardestroom, flow, pull, perfectie.
  • Na deze 3 rondes gaan we inzichten ophalen en ook een vertaalslag maken naar de eigen organisatie. Welke verspillingen herken je in processen waarin jij werkt? Welke zou je makkelijk kunnen oppakken? Bijvoorbeeld met een Verspillingen – Waarde bord.
  • We maken op een pragmatische manier kennis met Kaizen, de Kaizenstappen en de A3 welke je meteen toepast op een eigen praktijk situatie: wellicht op een van de verspillingen die je eerder noemde! Waardoor ontstaat deze? Wat kun je ermee?
  • Samen verbeteren is samenwerken! We gaan ervaren hoe het is om goed samen te werken en daarmee in verbinding te staan met elkaar.
  • Wat neem jij mee van vandaag? Welke eerste kleine stap zou je willen zetten?

Resultaat training

Na deze training ken je de basis van Lean. Je kunt verspillingen en waarde herkennen en  snapt de kaizen cirkel. Pink Turtle biedt een internationaal erkende certificering aan van het Lean Competence System, verbonden aan de Cardiff University. Je ontvangt een Lean White Belt certificaat van het Lean Competency System Level 1a.

Kosten

De kosten van de White Belt training (1 dag) bedragen €495,- excl. BTW.

Vragen? Sparren?

Het zou super zijn om je te mogen verwelkomen tijdens de lean training. Wij hebben er zin in! Vragen, sparren? Neem gerust contact op!

Plekje reserveren?

Wil je graag meedoen maar wil je het nog overleggen in je organisatie of met het thuisfront? Reserveer dan een plekje, neem contact op of stuur direct een WhatsApp bericht.