« Je mag alles vergeten behalve deze klassieker! Filmpje!»

Gepubliceerd op 09-01-2023

'A bad system will beat a good person every time.'

Ben je veel bezig met procesoptimalisatie of in het algemeen met verbeteren en innoveren? Dan moet je deze klassieker kennen!

Een ontzettend belangrijke les van Meneer Deming: 94% van de problemen komt door hoe de processen, systemen zijn waarin mensen werken. Geef de schuld niet aan welwillende mensen. Hij legde dit uit met het Red Bead experiment. Nagespeeld in dit filmpje, het filmpje is wat lang, oud maar een van mijn grootste lessen. Regelmaat gniffel ik nog om dit filmpje, het is zo waar en grappig gespeeld. Het is zo menselijk. We sturen op cijfers en als deze niet goed genoeg zijn?  We geven graag de schuld aan iemand. Op die aannames gaan we allerhande programma's ontwerpen. Of we geven iemand ervan langs, geven een andere afdeling de schuld of ontwerpen een controlesysteem of wellicht een motivatieprogramma óf weer een nieuwe manager!

'A bad system will beat a good person every time'

Als dat je uitgangspunt is, dat 94% van de problemen voortkomen uit hoe de processen en systemen zijn, en je bent bereid om echt samen te gaan begrijpen hoe je processen en systemen werken, kijk eens wat er dan ontstaat!

Onderstaand filmpje start met de uitleg over wat de 'medewerkers' moeten produceren in het red bead experiment....

.

......................................................................................................................................................................................................................................................................

Elke dag leren we dit ook weer aan mensen in onze interactieve, anti-snurk en meteen toepasbare Lean-Agile Greenbelt trainingen!

''Interactief, goede energie, duidelijke uitleggen. Leuke leerstof en op een speelse manier een onderwerp behandelen'.
'Direct met een probleem aan de slag, kleine groep'
'Het interactieve, praktisch bruikbare en de duidelijke uitleg'
'Het lean maken van processen en de wijze waarop je problemen kunt aanpakken'

-> Meer info & aanmelden Lean-Agile Greenbelttraining: er start er weer één in maart! 

Klassiekertje-1674144240.jpg