« Boeken over Lean»

Gepubliceerd op 07-12-2019

Wil je je verder verdiepen in het leangedachtegoed? Dan is het een goed idee om een Leantraining te volgen. Wil je je nog verder verdiepen dan raden we aan om boeken te lezen over lean.

Hierbij een aantal boekentips:

Respectvol leiderschap

Boeken over lean lean leiderschap.JPG

Dit boek Respectvol leiderschap is een indringende Lean roman. Het boek beschrijft een effectieve manier om een bedrijf te ontwikkelen met de focus op mensen. 

Bestel

10 principes van Agile-Lean teamcoaching

Boeken over lean 10 principes van lean agile  teamcoaching pink turtle.JPG

Dit boek Agile-Lean teamcoaching wijst je de weg in teamcoaching bij organisaties die met lean-agile aan de slag gaan.

Bestel

Toyota Kata 

Boeken-over-Toyota-Kata-1602073257.jpg

Dit boek beschrijft de Toyota-Kata coachingsmethode. Een manier om kortcyclisch te coachen en zo medewerkers te helpen stap voro stap richting het resultaat te komen. Dit door te denken in gewenste situaties, bestaande obstakels, hypothesen, experimenten en effectmetingen. Het versnelt het continu verbeteren en vergroot het leervermogen van de organisatie.

Bestel

De Leanmanager

In De Lean Manager vertellen de auteurs, Freddy en Michael Ballé, een meeslepend verhaal dat de lezer de belangrijkste Lean les van allemaal leert: hoe transformeer je jezelf en je medewerkers door het gedisciplineerd leren van het Lean-systeem. De Lean Manager is een roman die toont hoe je in een Lean-transformatie niet alleen de kortetermijnvoordelen van het implementeren van tools toont, maar ook hoe je een duurzame manier van verbeteren kunt realiseren.

Boeken over lean de Lean manager Pink turtle.JPG

Bestel

Doorbreek de cirkel

In 'Doorbreek de cirkel' beschrijft Arend Ardon dat de meeste managers weliswaar veel kennis hebben over verandermanagement, maar het in de praktijk toch nogal eens spaak loopt. Dat komt omdat onze kennis maar zeer beperkt ons handelen stuurt. Onbewust hebben wij aannames over medewerkers die ons juist in de problemen brengen. En al even onbewust vertonen we gedrag waarmee we initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers ondermijnen. Om de taaie situaties die hieruit ontstaan te doorbreken, moet je eerst begrijpen hoe je die als manager vaak zelf in stand houdt.

Boeken over lean doorbreek de cirkel pink turtle.JPG

Bestel

Het Doel

'Het doel',  een boek dat het managementdenken in de westerse wereld heeft veranderd. Geschreven als een spannend detective-verhaal. De auteur werd door het tijdschrift Fortune een 'goeroe van de industrie' genoemd en Business Week noemde hem een 'genie'.
De geschiedenis van de hoofdpersoon Alex Rogo die vecht voor het behoud van zijn bedrijf (en zijn huwelijk) is meer dan een spannend verhaal. Het bevat een serieuze boodschap voor iedere manager die bezig is te trachten produktieprocessen te beheersen en te verbeteren. Alex Rogo slaagt erin - met de hulp van Jonah, een oude vriend uit zijn studententijd - om de conventionele denkwijzen aan de kant te schuiven en op een originele manier uit te vinden wat hij moet doen. Het verhaal verklaart de principes van de Theory of constraints (TOC) die door Eli Goldratt werd ontwikkeld.

boeken over lean het doel pink turtle.JPG

Bestel

The Toyota way to Lean leadership

Winner of the 2012 Shingo Research and Professional Publications Award. Dit boek wordt ook wel de missende link genoemd. Het zorgvuldig selecteren en continu ontwikkelen van leiders is een belangrijk onderdeel binnen het leangedachtegoed. 

Boeken over lean the toyota way to lean leadership pink turtle.JPG

Bestel

Naar Leantrainingen Pink Turtle

lezen-01602064088.jpg